Trygg og sikker mathåndtering i barnehage er viktig for å sikre at ingen blir syke. Barn er ekstra sårbare, og barnehagene er underlagt streng kontroll om de serverer mat.
− Derfor er det med stor glede vi nå tilbyr et helt nytt digitalt kurs fra Mentor BHT, «Sikker mathåndtering i barnehagen». Kurset skal styrke barnehagens kompetanse på krav som stilles til mathåndtering, sier Hanne Bjerke, avdelingsleder i Mentor BHT.
Viktig kurs for barnehagen
Trygg mat i barnehagen er viktig for å sikre at barn ikke blir syke av det som serveres.
− Vårt nye kurs er skreddersydd for å møte de spesifikke behovene i barnehager, hvor både erfarne ansatte og nyansatte kan dra nytte av kunnskapen kurset tilbyr, sier Bjerke.
Trygg mathåndtering er ikke bare en nødvendighet regulert av myndighetene, men også kritisk for å forebygge sykdom hos barn.
Bjerke forteller at barns immunforsvar ikke er like fullt utviklet, og de blir derfor lettere syke enn voksne, og maten barnehagen serverer, må være egnet for små barn.
− Kurset dekker alt fra grunnleggende regler for oppbevaring og tilberedning av mat, til servering, renhold og personlig hygiene. Deltakerne vil lære hvordan de kan anvende disse prinsippene i daglig praksis og hvordan de kan utføre internkontroll for å sikre at rutinene etterfølges, sier hun.
Interaktivt kurs
Kurset er lagt opp med oppgaver som man løser underveis i plenum eller i grupper.
− Det interaktive formatet med oppgaver løst i plenum eller i grupper gjør også kurset ideelt for gjennomføring under personalmøter eller planleggingsdager, sier Bjerke.
Ved å sikre at alle ansatte har riktig kunnskap og ferdigheter, minimeres risikoen for matrelaterte sykdomsutbrudd, noe som skaper et tryggere og sunnere miljø for barna.
Pris på kurset
1.950 kroner (ekskl.mva). Medlemmer i PBL får 25 % rabatt på dette kurset.