Meny
Lukk
Barnas immunforsvar er ikke fullt utviklet, og de blir derfor lettere syke enn voksne. Enkelte smittestoffer som vi får i oss gjennom mat, gir vanligvis ikke alvorlig sykdom hos friske personer, men kan gi alvorlige konsekvenser for personer med svakere immunforsvar, slik som barn.
Det er viktig at maten i barnehagen er trygg å spise. Det stilles krav til at barnehagen har et levende internkontrollsystem med gjennomføring av risikovurderinger og oppdaterte rutiner som sikrer mattryggheten. Hvor omfattende internkontrollsystem barnehagen må ha, kommer an på hva slags mat som lages og hvor mange barn man serverer til.
Temaene som tas opp på kurset er:
• Lovverket
• Hygienepraksis/arbeidsrutiner
• Renhold
• Oppbevaring av mat
• Serveringsrutiner
• Allergier
• Matbårne sykdommer
• Opplæring av ansatte
• Internkontroll
Ønsker du å bestille et kurs om trygg mathåndtering (IK mat) til din barnehage?
Dette kurset kan bestilles enten til en enkelt barnehage, eller store grupper hvor flere barnehager går sammen. Ta kontakt med oss, så finner vi sammen et opplegg som passer for dere.
Pris på forespørsel.
Ta kontakt med oss i skjema for å bestille kurs!