Vi bruker informasjonskapsler og andre sporingsteknologier for å forbedre din nettleseropplevelse på nettstedet vårt, for å vise deg personlig tilpasset innhold og målrettede annonser, for å analysere nettstedstrafikken vår og for å forstå hvor våre besøkende kommer fra.
Helsesamtale

Har de ansatte i barnehagen god helse?

En helsesamtale kartlegger den ansattes bekymringer rundt helse, livssituasjon, eller andre saker som opptar og påvirker den ansatte i jobben.

Hvorfor gjennomføre en helsesamtale?

  • Skaffe oversikt over utfordringer hos den enkelte/eventuelt flere ansatte i barnehagen
  • Styrke ansattes ansvar og bevissthet rundt egen helse i arbeidet
  • Økt arbeidsevne og nærvær
  • Forebygge fravær

Helsesamtaler skal gi den ansatte en følelse av å bli hørt og sett, både som ansatt og som menneske. Slik kan vi unngå uhelse og bidra til økt tilstedeværelse, livsmestring og lavere sykefravær. Målet med en helsesamtale er å gi de ansatte et frirom for refleksjon over egen situasjon, gi råd til hvordan den ansatte kan håndtere hverdagen bedre, samt å bidra til å redusere eventuelle tankefeller og bekymringer.

I denne filmen forklarer avdelingsleder i Mentor BHT, Hanne Bjerke, fordelene med en helsesamtale og hvordan bedriftshelsetjenesten kan hjelpe din barnehage.

Målgruppe

Ansatte som står i fare for, eller har gjentagende fravær.

Tidsbruk

  • Helsekartlegging – cirka 20 minutter å svare ut.
  • Helsesamtale – cirka 1,5 time. Samtalen kan gjennomføres fysisk på arbeidsplassen eller som nettmøte.
  • Videre oppfølging og tiltak avhenger av utfordringene den ansatte oppgir.
  • Ved ønske om oppfølgingstimer avklares dette med leder.

Helsesamtale kan være et verktøy for kartlegging i ekspertbistandssaker, men skal ikke vedlegges i sin helhet i ekspertbistandrapport til NAV.

Visste du at du kan få støtte til ekspertbistand fra NAV?

Gjennomføring

Den ansatte får tilsendt helsekartleggingsspørsmål i forkant av helsesamtalen med fokus på blant annet ernæring, fysisk aktivitet og andre livsstilsfaktorer som påvirker den ansatte både i og utenfor arbeidet. Det vil også være spørsmål knyttet til arbeidsevne, eventuelle plager og hvordan disse potensielt påvirker arbeidssituasjonen.

Basert på svarene i kartleggingen gjennomføres helsesamtalen av en kyndig fagperson. Samtalen vil være taushetsbelagt og leder vil kun videreformidles innhold fra samtalen om den ansatte ønsker dette. Da avklares det i så fall helt konkret hva som skal sies. Det utarbeides en rapport til arbeidsgiver med godkjenning fra den ansatte.

Ved flere samsvarende utfordringer som omhandler arbeidsmiljøet, kan rådgiver tilby tiltak på gruppenivå (for eksempel kurs eller egne prosesser). 

Ønsker du et tilbud fra Mentor BHT?

Har du spørsmål om våre tjenester eller ønsker en skreddersydd løsning for din barnehage? Vårt team er klare til å hjelpe deg. Fyll ut kontaktskjemaet, ring oss direkte, eller send en e-post for å starte dialogen. Vi er bedriftshelsetjenesten som kan barnehage!

Takk! Vi har mottatt meldingen din og vil ta kontakt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Alle våre tjenester