Meny
Lukk
I barnehagene omgås barna og de voksne veldig tett sammen, noe som medfører at smitte lett kan overføres. Gode rutiner og kontinuerlig arbeid med hygiene, kan forebygge smitte. Barnehager som serverer mat, må i tillegg følge næringsmiddelregelverket.
Etablere hygienerutiner
Barnehager som lager og/eller serverer mat, er å regne som en næringsmiddelvirksomhet, og må følge næringsmiddelregelverket. Det er Mattilsynet som har tilsynsmyndighet. Hvilke hygienekrav som stilles til barnehagen, avhenger av hva slags mat som lages og hvor mange barn maten serveres til. Mat som behandles feil er en trussel for den som skal spise maten. Det er derfor viktig med godt etablerte og skriftlige dokumenterte rutiner, som er kjent for alle ansatte.
Vi kan bistå barnehagen med å utarbeide gode rutiner for hygiene og smittevern internt i barnehagen, samt informasjonsrutiner ut mot foreldre.
Har du spørsmål om våre tjenester eller ønsker en skreddersydd løsning for din barnehage? Vårt team er klare til å hjelpe deg. Fyll ut kontaktskjemaet, ring oss direkte, eller send en e-post for å starte dialogen. Vi er bedriftshelsetjenesten som kan barnehage!